top of page

Therapeutische massages

Massages

Er bestaan verschillende vormen van massage en minstens evenveel redenen om een massage te boeken. Goed om te weten is dat wij gespecialiseerd zijn in het geven van massages als therapievorm of om fysieke klachten te verzachten of te behandelen. U als cliënt staat centraal: Wij passen ons aan aan uw klachten en wensen om een massage op maat te geven. Zo is het goed mogelijk dat technieken van een dieptemassage en triggerpointmassage worden gecombineerd. Ook de etherische oliën worden afgestemd op uw noden, lichaam en psychische en emotionele toestand. U kunt een keuze maken uit verschillende soorten basisoliën zoals calendula, amandel en hemp/CBD. De massages die wij aanbieden: 

Dieptemassage

Een stevige en krachtige massage die vooral geschikt is voor mensen met langdurige en/of terugkerende spanningen in het lichaam. De massagetechnieken zijn gericht op het losmaken, ontkrampen en soms stretchen van de belaste spieren. Dit kan mogelijks pijnlijk zijn. Dankzij de toepassing van deze massagetechnieken worden blokkades die de circulatie van zuurstof en bloed verhinderen, opgeheven. Na een dieptemassage is het aangeraden om genoeg water te drinken, om zo de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. Let op: niet geschikt voor zwangere vrouwen!

Chakramassage

Bij deze massage wordt er van verschillende technieken en therapiën gebruikt om een fysieke en energetische welbevinden te bewerkstelligen. Het eerste half uurtje wordt er voornamelijk met de fysieke spierspanningen gewerkt rond de chakra's. Daarna wordt er energetisch op de geaffecteerde chakra's gewerkt afhangende van wat er op dat moment nodig blijkt te zijn. Deze massage of behandeling wordt afgerond met een sjamaanse reading.

Triggerpointmassage

Een triggerpointmassage is bedoeld om triggerpoints, ofwel spierknopen, in uw lichaam te verlichten. Het helpt bij klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, RSI (Repetitive Strain Injury) en knarsetanden. Een geblokkeerde triggerpoint kenmerkt zich door bewegingsbeperking, krachtverlies en pijnklachten en kan worden behandeld met diepwerkende massagetechnieken.

Hempoliemassage

Een hempoliemassage combineert de kalmerende en therapeutische effecten van massage met de heilzame eigenschappen van hennepolie. Bij een hempoliemassage wordt zuivere hennepolie, afkomstig van de hennepplant, gebruikt als massageolie. Hennepolie staat bekend om zijn hydraterende en voedende eigenschappen, dankzij het hoge gehalte aan essentiële vetzuren en antioxidanten. Deze oliën kunnen helpen bij het hydrateren van de huid, het verminderen van ontstekingen en het verlichten van spierspanning.

Creatieve therapie op beeldende wijze

Creatieve therapie

De beeldende therapie is een ervarigs gerichte therapiestijl die de focust legt op de manier waarop de cliënt in het medium vormgeeft. Het heldert de wijze waarop een cliënt denkend, voelend en handelend vormgeeft aan situaties in het dagelijks leven op.

Het is een manier om de gevoelsmatige interne processen al doende bloot te leggen. De innerlijke beleving en gebeurtenis van het hier-en-nu worden zichtbaar gemaakt. 

Het ervaringsgerichte karakter van de beeldende therapie is uitermate geschikt is om cliënten te doen stilstaan bij zichzelf en een geëxternaliseerde focus naar binnen te richten.  Deze ervaringsgerichte aanpak zet de deelnemer aan tot herkenning van het gevoel, het gedrag en de gedachte die binnen in zicht leeft. Ik vind de beeldende therapie geschikt gereedschap om juist deze gedachten te structureren, gevoelens op te helderen en emoties te benoemen en vooral de geëxternaliseerde naar binnen te kunnen richten om zo een beter begrip te formuleren over waarom de cliënt doet wat hij doet en hoe om daarmee om te gaan.

Schilderen op Canvas

Ik geeft deze sessies op een sjamanistisch geïnspireerde gedachtegoed waar we samen trachten de geest en lichaam beter in evenwicht te brengen en de connectie met elkaar te herstellen.

Sessies kunnen bestaan uit korte meditaties, associatie oefeningen, tekeningen, schilderen, werken met klei of papier maché. Elke sessie duurt  ongeveer 90min en kost 70 euro.

Je kan me best contacteren door een apje of een sms te sturen zodat ik je kan terugbellen om de details te bespreken. 

bottom of page